P13Julkaistu: 01.09.2024 15.37

Kotiturnaus

Kotiturnaus Lapualla

Harjoituskausi turnaus muodossa alkoi eilen Lapualla, kun neljä joukkuetta kokoontui Ritavuoren salibandy kaukaloon. Joukkue pääsi melkein jokaisen pelaajan osalta turnaukseen. Ainoastaan Leevi ei päässyt osallistumaan turnaukseen. Joukkueet oli jaettu tasaisesti siniseen ja valkoiseen joukkueeseen. Turnauksen tavoitteena oli katsoa hieman kestävyyttä kuinka pojat jaksoi pelata tiiviillä kokoonpanolla pelejä ja pelillisesti oman pään puolustuspään aktiivista pelaamista.

Aamupäivän pelit olivat molemmilta joukkueilta hieman vaisuja. Lapuan vuotta nuorempi joukkue sekä SPV:n joukkue oli pirteällä jalalla liikkeellä ja pelin painopiste oli meidän puolustuspäässämme. Puolustus omassa päässä oli suurimmalta osalta ujon puoleista ja hyökkäyksiin puskettiin yksilösuorituksilla.

Iltapäivän kahdessa pelissä peli oli omaan silmään ajoittain hyvän näköistä. Annettiin enemmän painetta vastustajalle ja laukauksia saatiin hyvä määrä. Etenkin hyökkäyspään karvaaminen tuli muutamalta aivan luonnostaan ilman ohjeistusta.

Yhteenveto

Tuleviin yksittäisiin peleihin menemme vain yhdellä joukkueella. (Sinisellä tai valkoisella). Olemme Miikan kanssa katsoneet joukkueet alustavasti millä lähdetään liikkeelle. Sininen on joukkue, jossa on pelaajat taitotasollisesti edellä ja valkoisessa joukkueessa on pelaajat, joilla on pelitaustaa alla hieman vähemmän. Sininen joukkue pelaa pelinsä kahdella ketjulla ja valkoisten peleihin otetaan 10-11 pelaajaa mukaan, sillä kaikilla pelaajilla ei ole vielä pelikunto kahden kentän tasolla. Eli sinisestä joukkueesta tulee 3-5 pelaajaa pelaamaan myös valkoisessa joukkueessa, että saadaan molemmissa joukkueissa pidettyä pelitempo korkeampana.

Pelaajat vaihtelevat paljon joukkueiden välissä ja en halua puheenaihetta, jossa pelaajat puhuvat paremmasta ja heikommasta joukkueesta. Tulevalla kaudella kaikki saavat varmasti tarpeeksi peliaikaa ja tämä vuosi on peruskunnolle todella tärkeä vuosi.Juttelen huomenna harjoituksissa joukkueiden väreistä ja pelaajista, miten joukkueet muodostuvat. Tavoitteena on saada tälle kuukaudelle molemmille joukkueille kaksi harjoitusottelua. Molemmat joukkueet pelaavat Kykyä vastaan ja Konna Keltainen on kysellyt myös harjoitusottelua syyskuulle.

Yleistä

Liitolta tuli perjantaina lohkojaot ja alustavat turnauspäivät. Laitan turnauspäivät tähän alle, niin toivottavaa olisi, että yritetään saada kaikki pelaajat turnauksiin. Ensimmäinen turnaus on 13.10 (Syyslomaviikon alussa) Olen laittanut viestiä liitolle, että meillä ei ole pelaajia tuohon turnaukseen, kun valtaosa pelaajista on reissussa. Itse mukaan lukien.

Turnauspäivät

13.10 (ehdotettu siirrettäväksi 5-6.10
9.11
24.11
7.12
21.12
19.1
1.2
15.2
15.3
29.3